16 Akciónap nyitóesemény: A PATENT beszéde

Csöre András fotója / Néma Tanúk 2016

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

A 16 Akciónap nyitórendezvénye Magyarországon a Néma Tanúk felvonulás, melynek során az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékezünk, és felvonulunk a történeteiket magukon hordozó piros sziluettekkel, a Néma Tanúkkal. Idén november 26-án, szombaton került sor a felvonulásra.

A nyitórendezvényen a PATENT Egyesület nevében Nógrádi Noá mondott beszédet.

Heti hírszüret

Heti hírszüret
Megkésve bár, de törve nem, íme a legújabb hírszüret, amelyben összefoglaljuk az előző hét legfontosabb híreit nőjogi témákban.

Nőszervezetek a felelős polgárokhoz fordulnak az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért

Nőszervezetek a felelős polgárokhoz fordulnak az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért

Az Isztambuli Egyezmény átfogó megoldást nyújt a nők elleni és családon belüli erőszak ellen. Mutassuk meg az aláírásunkkal, hogy tudjuk, kéznél a lehetőség, és a magyar törvényhozás nem késlekedhet tovább! A NANE Egyesület, a Patent Egyesület és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Hungarian Women's Lobby)kezdeményezéséhez már 11 szervezet csatlakozott, és mostantól magánszemélyek számára is nyitva áll a csatlakozás lehetősége.

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok