16 akciónap 2017: a PATENT beszéde

16 akciónap 2017: a PATENT beszéde

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

A 16 Akciónap nyitórendezvénye Magyarországon a Néma Tanúk felvonulás, melynek során az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékezünk, és felvonulunk a történeteiket magukon hordozó piros sziluettekkel, a Néma Tanúkkal. Idén november 26-án, szombaton került sor a felvonulásra.

A nyitórendezvényre a PATENT Egyesület nevében a jogsegély egyik ügyfele írt beszédet, amit Sárosdi Lilla olvasott fel.

Biztonság a közösségi médiában

A közösségi média egy nyitott
 és kapcsolatokkal átszőtt világot teremt, amely lehetővé teszi, hogy az emberek megosszák életük legfontosabb eseményeit családjukkal, barátaikkal és közösségeikkel. A Facebook
az amerikai National Network
to End Domestic Violence (Nemzeti Hálózat a Családon Belüli Erőszak Ellen, NNEDV) szervezettel közösen ötletekkel, jótanácsokkal szeretné hozzásegíteni a felhasználókat egy biztonságosabb, a személyes adataikat fokozottan védelmező közösségi média tevékenységhez.

 

Letöltés
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok