Sajtóközlemény: Kutatás, képzési anyag és honlap az Áldozatvédelmi Irányelv gyakorlati megvalósulásáról és megvalósításáért Magyarországon

A PATENT Egyesület részt vett egy regionális projektben (VICATIS), amely az Európai Áldozatvédelmi irányelv átültetését és gyakorlati megvalósulását vizsgálta a négy résztvevő országban: Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovéniában. A magyar jogrendbe 2015-ben átültetett Európai Áldozatvédelmi Irányelv célja egy közös minimum megteremtése a bűncselekmények áldozatainak jogérvényesítése és védelme, és az áldozatoknak nyújtandó állami szolgáltatások és támogatás terén. A VICATIS projekt a helyzet felmérését követően céljául tűzte ki az Irányelvben előírtak megvalósításának fejlesztését, ajánlásokon és a partnerek közreműködésével létrehozott praktikus eszközökön keresztül. Az eredmények bemutatására 2019 február 28-án, ‘Az áldozatok jogairól’ című konferencia keretében került sor.

 

MEGHÍVÓ - "Az áldozatok jogairól" minikonferenciára

MEGHÍVÓ -

A PATENT Egyesület tisztelettel meghívja a segítő szakmában, az állami intézményekben és a civil szektorban bűncselekmények áldozataival dolgozókat, az érdeklődő érintetteket, kutatókat és nagyközönséget egy késődélutáni minikonferenciára a VICATIS regionális projekt keretében.

Az eseményen szó lesz a bűncselekmények áldozatainak jogairól, a szolgáltatásokról, amelyekre jogosultak, a magyarországi áldozatvédelmi helyzetről különös tekintettel a családon belüli erőszak áldozataira, és bemutatásra kerül a projekt keretében kidolgozott, szakembereknek szóló képzés-csomag és az érintetteknek és segítőknek szóló információs honlap is. Az esemény után a résztvevők vendégeink egy szendvicsvacsorára.

Az eseményre minden érdeklődőt szívesen várunk, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok