Részt vettünk a Tanítanék Mozgalom tüntetésén

Részt vettünk a Tanítanék Mozgalom tüntetésén
A PATENT egyike volt azoknak a civil szervezeteknek, akik szolidaritást vállaltak a tanárokkal és a diákokkal, és akikkel a Tanítanék szolidaritást vállalt a vasárnapi tüntetésen. Bár erről az elhangzó beszédekben is szó esett, fontosnak tartjuk a mi szempontunkból is tisztázni, hogy mi köze a civileknek, és azon belül is közvetlenül a PATENT-nek az oktatási ügyekhez és a Tanítanék mozgalomhoz.

16 Akciónap nyitóesemény: A PATENT beszéde

Csöre András fotója / Néma Tanúk 2016

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

A 16 Akciónap nyitórendezvénye Magyarországon a Néma Tanúk felvonulás, melynek során az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékezünk, és felvonulunk a történeteiket magukon hordozó piros sziluettekkel, a Néma Tanúkkal. Idén november 26-án, szombaton került sor a felvonulásra.

A nyitórendezvényen a PATENT Egyesület nevében Nógrádi Noá mondott beszédet.