Biztonság a közösségi médiában

A közösségi média egy nyitott
 és kapcsolatokkal átszőtt világot teremt, amely lehetővé teszi, hogy az emberek megosszák életük legfontosabb eseményeit családjukkal, barátaikkal és közösségeikkel. A Facebook
az amerikai National Network
to End Domestic Violence (Nemzeti Hálózat a Családon Belüli Erőszak Ellen, NNEDV) szervezettel közösen ötletekkel, jótanácsokkal szeretné hozzásegíteni a felhasználókat egy biztonságosabb, a személyes adataikat fokozottan védelmező közösségi média tevékenységhez.

 

Letöltés

Részt vettünk a Tanítanék Mozgalom tüntetésén

Részt vettünk a Tanítanék Mozgalom tüntetésén
A PATENT egyike volt azoknak a civil szervezeteknek, akik szolidaritást vállaltak a tanárokkal és a diákokkal, és akikkel a Tanítanék szolidaritást vállalt a vasárnapi tüntetésen. Bár erről az elhangzó beszédekben is szó esett, fontosnak tartjuk a mi szempontunkból is tisztázni, hogy mi köze a civileknek, és azon belül is közvetlenül a PATENT-nek az oktatási ügyekhez és a Tanítanék mozgalomhoz.

Még dolgoznak a fiúk az Isztambuli Egyezményen

Még dolgoznak a fiúk az Isztambuli Egyezményen
Részt vettünk az Igazságügyi Bizottság mai ülésén, amelyen napirendre került Szelényi Zsuzsanna (független) és Dr. Szél Bernadett (LMP) és három másik párttársának közös határozati javaslata, hogy „Az Európa Tanács nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Egyezményének” (Isztambuli Egyezmény) ratifikálása kerüljön megvitatásra a Parlamentben. Az Egyezmény összetett intézkedéseket ír elő a nők elleni erőszak áldozatai és gyerekeik védelmére, a témával kapcsolatba kerülő szakemberek képzésére és az erőszak megelőzésére. Többek közt hatékony áldozatvédelmi intézményrendszert kell a ratifikáló államoknak kialakítaniuk, hogy a bántalmazott nők tudjanak hova menekülni. Ennek hiánya Magyarországon évente több, mint ötven nő életét követeli. Magyarország 2014 márciusában, közel három éve írta alá az Egyezményt, aminek egész addig, amíg a ratifikálás meg nem történik, csak szimbolikus értéke van.
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok