Sajtóközlemény: Kutatás, képzési anyag és honlap az Áldozatvédelmi Irányelv gyakorlati megvalósulásáról és megvalósításáért Magyarországon

A PATENT Egyesület részt vett egy regionális projektben (VICATIS), amely az Európai Áldozatvédelmi irányelv átültetését és gyakorlati megvalósulását vizsgálta a négy résztvevő országban: Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovéniában. A magyar jogrendbe 2015-ben átültetett Európai Áldozatvédelmi Irányelv célja egy közös minimum megteremtése a bűncselekmények áldozatainak jogérvényesítése és védelme, és az áldozatoknak nyújtandó állami szolgáltatások és támogatás terén. A VICATIS projekt a helyzet felmérését követően céljául tűzte ki az Irányelvben előírtak megvalósításának fejlesztését, ajánlásokon és a partnerek közreműködésével létrehozott praktikus eszközökön keresztül. Az eredmények bemutatására 2019 február 28-án, ‘Az áldozatok jogairól’ című konferencia keretében került sor.

 

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok