16 Akciónap nyitóesemény: A PATENT beszéde

Csöre András fotója / Néma Tanúk 2016

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

A 16 Akciónap nyitórendezvénye Magyarországon a Néma Tanúk felvonulás, melynek során az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékezünk, és felvonulunk a történeteiket magukon hordozó piros sziluettekkel, a Néma Tanúkkal. Idén november 26-án, szombaton került sor a felvonulásra.

A nyitórendezvényen a PATENT Egyesület nevében Nógrádi Noá mondott beszédet.

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

A Bíróságfigyelő projekt legutóbbi, 2015 tavaszától 2016 tavaszáig folytatott szakaszában újabb tanulságokra derült fény a magyarországi joggyakorlatról családon belüli erőszak esetekben.

Kattintsatok az összegző-tanulmányért, és további, kulcsfontosságú kiadványainkért!

Heti hírszüret

Heti hírszüret
Megkésve bár, de törve nem, íme a legújabb hírszüret, amelyben összefoglaljuk az előző hét legfontosabb híreit nőjogi témákban.