Üdözlet a Patent Egyesület blogján!

Örömmel tudatjuk, hogy a mai naptól kezdve elindul a PATENT blog! Blogunk az egyesület szakmai tevékenységeivel és témáival fog foglalkozni, rövid bejegyzések formájában. Célja a munkánk közérthető bemutatása, az érzékenység és tudatosság növelése az általunk képviselt ügyek és elvek kérdésében, valamint az ezekkel kapcsolatos információátadás, tudományos ismeretterjesztés és társadalmi mozgósítás. Míg Magyarországon a “családon belüli erőszak” vagy “kapcsolati erőszak” kifejezések mára már közismert és bevett fogalmakká váltak, számos egyéb, munkánkkal kapcsolatos jelenség és fogalom csak a szűkebb szakmai és mozgalmi berkekben ismeretes. Ennek a korlátnak a feloldását tartjuk legfontosabb feladatunknak. Olyan bejegyzéseket tervezünk, amelyek nem pusztán tevékenységeinkbe, de gondolkodásunkba, elveinkbe és széleskörű tapasztalatainkba, ismereteinkbe is betekintést engednek. Ezen felhalmozott tudás elsődleges forrásai és formálói a PATENT Egyesület ügyfelei.


Heti hírszüret

Heti hírszüret
A PATENT blogján kísérleti jelleggel új sorozat indul. 
 
Minden héten összeszedjük a nők elleni erőszakhoz és a szexizmushoz, a nők társadalmi elnyomásához kapcsolódó témákban legfontosabb híreket.
 
Nem mindenkinek van ideje figyelni a médiát, követni a rengeteg történést, facebook-oldalak hírfolyamát, és kiszűrni az információ-rengetegből az adott, őt érdeklő témákban fontos híreket. A heti hírszüret bevezetésével  akit érdekel, hogy mi megy mostanában nőjogi témákban, könnyen megtalálhatja majd a lényeget blogunkon.

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

Lezárult a Bíróságfigyelő projekt - kattints az eredményekért

A Bíróságfigyelő projekt legutóbbi, 2015 tavaszától 2016 tavaszáig folytatott szakaszában újabb tanulságokra derült fény a magyarországi joggyakorlatról családon belüli erőszak esetekben.

Kattintsatok az összegző-tanulmányért, és további, kulcsfontosságú kiadványainkért!

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok