Elkészült az Abortusz kisokos!

Elkészült az Abortusz kisokos!

Online formában már elérhető a PATENT Egyesület legújabb, ingyenes kiadványa, amelyben minden naprakész információt megtalálhattok az abortuszról: nemzetközi statisztikák, a gyógyszeres és a műtéti terhességmegszakítás jellemzői és összehasonlításuk, a magyar szabályozás az elméletben és a gyakorlatban, tények és tévhitek.

Az elmúlt egy évben a PATENT Egyesület kiemelten foglalkozott a nők reprodukciós jogainak védelmével. Szeptemberben petíciót indítottunk a hirtelen és bármiféle konzultáció nélkül bevezetett szívhang-rendelet ellen, majd tiltakozásképp tüntetést is szerveztünk. Decemberben a Magyar Orvosi Kamara abortuszról szóló konferenciája előtt demonstráltunk, ahova egyetlen nőjogi szervezet képviselőjét sem hívták meg, az aHang csapatával közösen pedig országos matricázós kampányt indítottunk, hogy felhívjuk rá a figyelmet: az abortusz korlátozása nők elleni erőszak.

Az ukrajnai háború kitörése óta azért is dolgozunk, hogy a Magyarországra érkező menekült nők és lányok is hozzáférjenek az alapvető nőgyógyászati ellátásokhoz, és gyakorolhassák a reprodukciós jogaikat: legyen szó fogamzásgátlásról vagy terhességmegszakításról, az önkénteseink információátadással vagy akár személyes támogatással segítenek nekik kiigazodni a magyar egészségügyi rendszer útvesztőiben.

Az Abortusz kisokos négy nyelven is elérhető, a magyar mellett angolul, ukránul és oroszul is, így reméljük, hogy szükség esetén minél több nőnek nyújthat segítséget az informált döntéshozáshoz.

A kisokost a PATENT honlapjáról tölthetitek le pdf formátumban, de hamarosan megérkeznek az első példányok a nyomdából, így a nyári standolásokon már fizikai formában is beszerezhetitek őket!

🇭🇺 http://patent.org.hu/dokumentumok/abortusz-kisokos.pdf

🇺🇸 http://patent.org.hu/dokumentumok/abortion-pocket-guide.pdf

🇺🇦 http://patent.org.hu/dokumentumok/abortion-pocket-guide-ukrainian.pdf

🇷🇺 http://patent.org.hu/dokumentumok/abortion-pocket-guide-russian.pdf

✊ Támogasd a PATENT Egyesület munkáját adód 1%-ának felajánlásával május 22-ig!

Adószámunk: 18192249-1-41

A kiadvány a Center for Reproductive Rights, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány, valamint az International Planned Parenthood Federation támogatásával valósult meg.

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok