• Mi a családon belüli erőszak?

    Ez a kiadvány a bántalmazás, a családon belüli erőszak, az erőszak és agresszió fogalmait járja körül.

   • Mit tehet Ön, ha családon belüli erőszak áldozatává válik?

    Ez a kiadvány azzal a céllal jött létre, hogy jogi és gyakorlati felvilágosítást, információt nyújtson azon nők és gyerekek számára, akiket erőszak ért a családjukban.

   • Hová fordulhatnak a családon belüli erőszak áldozatai?

    Hasznos internetes oldalak:

    NANE: www.nane.hu
    Patent Egyesület: www.patent.org.hu
    Nôk Joga: www.nokjoga.hu
    Stop-Férfierôszak Projekt: www.stop-ferfieroszak.hu

    OKIT: www.bantalmazas.hu
    Rendôrségek: Fôkapitányságok, kapitányságok, rendôrôrsök, körzeti megbízotti irodák: http://www.police.hu/a-rendorsegrol/testulet

   • Kapcsolattartás, kényszerláthatás

    Szórólap a bántalmazó kapcsolatból való kilépés, válás utáni kapcsolattartásról, kényszerláthatásról, ezek jogi körülményeiről, és a jelenlegi helyzetről.

   • A szóbeli erőszak

    Ez a kiadvány az intim partnerkapcsolatban elkövetett szóbeli erőszakkal foglalkozik. Gyakran, amikor az erőszakra gondolunk, a fizikai erőszak jut csak eszünkbe. A szóbeli erőszak esetében az elkövető nem ütésekkel félemlíti meg a partnerét, hanem szavakkal alázza meg, rombolja le önértékelését, manipulálja, zavarja össze, kényszeríti, és így hajtja őt uralma alá.

   • A fenyegető zaklatás

    Jogrendszerünk nem ismeri a fenyegetô zaklatás fogalmát, hivatalos adatok így nem állnak rendelkezésre ezen a téren. Amit lehet tudni, hogy a zaklatás miatt indult bûncselekmények száma 2008. óta folyamatosan növek- szik, 2010-ben összesen 7777 eljárás indult, ami naponta húsz feljelentést jelent.

   • Miért veszélyes a mediáció a családon belüli erőszak kezelésében?

    A mediáció (közvetítés) egy olyan módszer, melynek során két fél között közvetítenek valamilyen konfliktus békés és mindkét fél számára egyformán hasznot hozó rendezése érdekében, és ezt általában kölcsönösen tett engedményekkel érik el. Gyakran hasonló folyamat zajlik család te rápiás vagy párterápiás üléseken, és a közvetítés egyik fajtája a családi csoportkonferencia – ezekre az eljárásokra is vonatkoznak az alábbi megállapítások.

   • Tények és tévhitek az abortuszról

    Ez a szórólap azzal a céllal jött létre, hogy eloszlass on néhány közkeletű tévhitet az abortusszal kapcsolatosan. A kiadványban elsősorban az ENSZ EgészségügyiVilág szervezete, a WHO adataira támaszkodtunk.

   • A kötelező abortusztanácsadás

    Szórólap a nők jogairól az abortusz és a kötelező tanácsadás folyamatában.

   • Az abortusztabletta

    A Magyarországon regisztrált Medabon nevű készítmény orvosi felügyelet mellett, kórházi körülmények között tenné lehetővé a terhességmegszakítást, ami a tapasztalatok szerint jóval kevésbé terheli meg a nők szervezetét mint a művi abortusz. Használatát a WHO és a magyar szülészeti szakmai kollégium is támogatta, és bár 2007-ben és 2009-ben is próbálták behozni a magyar piacra, az eljárások elakadtak.

  • Párkapcsolati erőszak alapismeretek
   Párkapcsolati erőszak alapismeretek
   Mi a családon belüli erőszak, a partnerkapcsolati erőszak? Miért maradnak nők a bántalmazó partner mellett? Milyen fajtái vannak az erőszaknak? Mit mutatnak a bűnügyi statisztikák? Hogyan függ össze az erőszak nemi szerepekkel? Hogyan építik ki a hatalmukat a bántalmazók? A NANE...
   "Ha nem tesz semmit, azzal az erőszakot támogatja!"
   A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület kampányának kísérőfilmje, az Unifem támogatásával.
   A NEM AZ NEM - NÉMA TANÚK MENETE 2014.
   A NEM AZ NEM - NÉMA TANÚK MENETE 2014.
   A Néma Tanúk Menete a "16 akciónap" nyitóprogramja volt 2014. november 22-én Budapesten. A demonstrációt 1999 óta, a Nők elleni erőszak felszámolásának világnapja (november 25) alkalmából Budapesten is megszervezik.
   Geréb Ágnes tanúságtétele a nők elleni erőszak áldozatai előtt, 2011. november 26.
   Geréb Ágnes tanúságtétele a nők elleni erőszak áldozatai előtt, 2011. november 26.
   Geréb Ágnes a nők elleni erőszak Magyarországon 2011. január-október közt meghalt 44 áldozata közül olvas fel a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából. A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi...
   Patrick Stewart in animated film for Amnesty
   Patrick Stewart in animated film for Amnesty
   Patrick Stewart guest stars in this animation produced by Oscar winning company, Th1ng, made for Amnesty's Stop Violence Against Women campaign
   "A halott nők nem tudnak megbocsátani" - elindult a 16 Akciónap
   Szombaton indult el a NANE Egyesület szervezésében a 16 Akciónap elnevezésű nemzetközi kampány, amely zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. A rendezvénysorozat nyitóeseménye az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán beszédekkel kezdődött, ahonnan a résztvevők a...
  • Tények és tévhitek az abortuszról
   Tények és tévhitek az abortuszról
   Csökkenti-e az abortusztilalom az abortuszok számát? Veszélyes-e az abortusz? Okoz-e pszichológiai károsodást? Megoldja-e az abortusztilalom a népességfogyást? Lehet-e szigorítani az abortuszt az abortusztörvény módosítása nélkül? www.abortusz.info www.patent.org.hu
   Segítség vagy akadály?
   Segítség vagy akadály?
   Kötelező tanácsadás és várakozási idő az abortusz előtt - hasznos? www.abortusz.info
   Abortuszturizmus
   Abortuszturizmus
   Miért mennek a magyar nők Bécsbe abortuszért?
   Lelkiismereti kérdés?
   Lelkiismereti kérdés?
   Megtagadhatja-e egy orvos az abortusz végrehajtását? www.abortusz.info
   Székfoglaló
   Székfoglaló
   Támogassa Ön is a magyar nők választásának jogát! www.abortusz.info/peticio
   Abortuszszigorítás előtt?
   Abortuszszigorítás előtt?
   Rövidfilm a Patent Egyesület abortuszszigorításról szóló, 2012. január 27-i konferenciájáról. Milyen jelek mutatnak arra, hogy várható az abortusz szigorítása? Mit mondanak az emberi jogi egyezmények a magzatról? Mi az abortuszszigorítás közegészségügyi hatása? Mi a helyzet ...
  • Légy tisztában a nők jogaival!

   Ezt a tudásanyagot nem birtokolnánk, ha a nők elleni erőszak különböző formáinak áldozatai szerte a világon nem győzték volna le rettegésüket és szégyenérzetüket, és nem szólaltak volna meg.

   A Nők Joga honlapon megtalálható információk rendelkezésére bocsátásával az áldozatok támogatása a célunk. A nők elleni erőszakról az elmúlt 30-40 évben az erőszak ellen fellépő szervezetek, szakemberek és a túlélők által feltárt és feldolgozott értékes tudásanyagot továbbítjuk a magyar szakmai és laikus közönség, valamint az érintettek felé. A honlap a NANE Egyesület és a Patent Egyesület közreműködésével a Nyílt Társadalom Intézet támogatásából megvalósított projekt keretében jött létre 2010-ben.

   nokjoga.hu

  • Én sem szigorítanám az abortuszt!

   “Nem gondoltam volna, hogy az abortuszszigorítás Magyarországon releváns, aktuális kérdés”
   A Panet Egyesület abortuszról szóló információs weboldala. A weboldal a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet és a Reprodukciós Jogok Központja támogatásával jött létre.

   abortusz.info

  • Szemüveget a bírónak!?

   Kövesd figyelemmel, hogyan kezelik a magyar bíróságok a családon belüli erőszak eseteket

   Bíróságfigyelő blogunk az Egyesület bíróságfigyelő önkénteseinek a munkájába ad betekintést, illetve az Egyesület bíróságfigyelő programjának történéseiről nyújt tájékoztatást.

   birosagfigyelo.blog.hu

   Mi az a bíróságfigyelés? (ismertető a Bíróságfigyelő programunkról)

   A Bíróságfigyelő programot jelenleg a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozza.
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok