• Mi a családon belüli erőszak?

    Ez a kiadvány a bántalmazás, a családon belüli erőszak, az erőszak és agresszió fogalmait járja körül.

   • Mit tehet Ön, ha családon belüli erőszak áldozatává válik?

    Ez a kiadvány azzal a céllal jött létre, hogy jogi és gyakorlati felvilágosítást, információt nyújtson azon nők és gyerekek számára, akiket erőszak ért a családjukban.

   • Hová fordulhatnak a családon belüli erőszak áldozatai?

    Hasznos internetes oldalak:

    NANE: www.nane.hu
    Patent Egyesület: www.patent.org.hu
    Nôk Joga: www.nokjoga.hu
    Stop-Férfierôszak Projekt: www.stop-ferfieroszak.hu

    OKIT: www.bantalmazas.hu
    Rendôrségek: Fôkapitányságok, kapitányságok, rendôrôrsök, körzeti megbízotti irodák: http://www.police.hu/a-rendorsegrol/testulet

   • Kapcsolattartás, kényszerláthatás

    Szórólap a bántalmazó kapcsolatból való kilépés, válás utáni kapcsolattartásról, kényszerláthatásról, ezek jogi körülményeiről, és a jelenlegi helyzetről.

   • A szóbeli erőszak

    Ez a kiadvány az intim partnerkapcsolatban elkövetett szóbeli erőszakkal foglalkozik. Gyakran, amikor az erőszakra gondolunk, a fizikai erőszak jut csak eszünkbe. A szóbeli erőszak esetében az elkövető nem ütésekkel félemlíti meg a partnerét, hanem szavakkal alázza meg, rombolja le önértékelését, manipulálja, zavarja össze, kényszeríti, és így hajtja őt uralma alá.

   • A fenyegető zaklatás

    Jogrendszerünk nem ismeri a fenyegetô zaklatás fogalmát, hivatalos adatok így nem állnak rendelkezésre ezen a téren. Amit lehet tudni, hogy a zaklatás miatt indult bûncselekmények száma 2008. óta folyamatosan növek- szik, 2010-ben összesen 7777 eljárás indult, ami naponta húsz feljelentést jelent.

   • Miért veszélyes a mediáció a családon belüli erőszak kezelésében?

    A mediáció (közvetítés) egy olyan módszer, melynek során két fél között közvetítenek valamilyen konfliktus békés és mindkét fél számára egyformán hasznot hozó rendezése érdekében, és ezt általában kölcsönösen tett engedményekkel érik el. Gyakran hasonló folyamat zajlik család te rápiás vagy párterápiás üléseken, és a közvetítés egyik fajtája a családi csoportkonferencia – ezekre az eljárásokra is vonatkoznak az alábbi megállapítások.

   • Tények és tévhitek az abortuszról

    Ez a szórólap azzal a céllal jött létre, hogy eloszlass on néhány közkeletű tévhitet az abortusszal kapcsolatosan. A kiadványban elsősorban az ENSZ EgészségügyiVilág szervezete, a WHO adataira támaszkodtunk.

   • A kötelező abortusztanácsadás

    Szórólap a nők jogairól az abortusz és a kötelező tanácsadás folyamatában.

   • Az abortusztabletta

    A Magyarországon regisztrált Medabon nevű készítmény orvosi felügyelet mellett, kórházi körülmények között tenné lehetővé a terhességmegszakítást, ami a tapasztalatok szerint jóval kevésbé terheli meg a nők szervezetét mint a művi abortusz. Használatát a WHO és a magyar szülészeti szakmai kollégium is támogatta, és bár 2007-ben és 2009-ben is próbálták behozni a magyar piacra, az eljárások elakadtak.

  • Párkapcsolati erőszak alapismeretek
   Párkapcsolati erőszak alapismeretek
   Mi a családon belüli erőszak, a partnerkapcsolati erőszak? Miért maradnak nők a bántalmazó partner mellett? Milyen fajtái vannak az erőszaknak? Mit mutatnak a bűnügyi statisztikák? Hogyan függ össze az erőszak nemi szerepekkel? Hogyan építik ki a hatalmukat a bántalmazók? A NANE...
   "Ha nem tesz semmit, azzal az erőszakot támogatja!"
   A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület kampányának kísérőfilmje, az Unifem támogatásával.
   A NEM AZ NEM - NÉMA TANÚK MENETE 2014.
   A NEM AZ NEM - NÉMA TANÚK MENETE 2014.
   A Néma Tanúk Menete a "16 akciónap" nyitóprogramja volt 2014. november 22-én Budapesten. A demonstrációt 1999 óta, a Nők elleni erőszak felszámolásának világnapja (november 25) alkalmából Budapesten is megszervezik.
   Geréb Ágnes tanúságtétele a nők elleni erőszak áldozatai előtt, 2011. november 26.
   Geréb Ágnes tanúságtétele a nők elleni erőszak áldozatai előtt, 2011. november 26.
   Geréb Ágnes a nők elleni erőszak Magyarországon 2011. január-október közt meghalt 44 áldozata közül olvas fel a Nők Elleni Erőszak Világnapja alkalmából. A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi...
   Patrick Stewart in animated film for Amnesty
   Patrick Stewart in animated film for Amnesty
   Patrick Stewart guest stars in this animation produced by Oscar winning company, Th1ng, made for Amnesty's Stop Violence Against Women campaign
   "A halott nők nem tudnak megbocsátani" - elindult a 16 Akciónap
   Szombaton indult el a NANE Egyesület szervezésében a 16 Akciónap elnevezésű nemzetközi kampány, amely zéró toleranciát hirdet a nők elleni erőszakkal szemben. A rendezvénysorozat nyitóeseménye az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán beszédekkel kezdődött, ahonnan a résztvevők a...
  • Tények és tévhitek az abortuszról
   Tények és tévhitek az abortuszról
   Csökkenti-e az abortusztilalom az abortuszok számát? Veszélyes-e az abortusz? Okoz-e pszichológiai károsodást? Megoldja-e az abortusztilalom a népességfogyást? Lehet-e szigorítani az abortuszt az abortusztörvény módosítása nélkül? www.abortusz.info www.patent.org.hu
   Segítség vagy akadály?
   Segítség vagy akadály?
   Kötelező tanácsadás és várakozási idő az abortusz előtt - hasznos? www.abortusz.info
   Abortuszturizmus
   Abortuszturizmus
   Miért mennek a magyar nők Bécsbe abortuszért?
   Lelkiismereti kérdés?
   Lelkiismereti kérdés?
   Megtagadhatja-e egy orvos az abortusz végrehajtását? www.abortusz.info
   Székfoglaló
   Székfoglaló
   Támogassa Ön is a magyar nők választásának jogát! www.abortusz.info/peticio
   Abortuszszigorítás előtt?
   Abortuszszigorítás előtt?
   Rövidfilm a Patent Egyesület abortuszszigorításról szóló, 2012. január 27-i konferenciájáról. Milyen jelek mutatnak arra, hogy várható az abortusz szigorítása? Mit mondanak az emberi jogi egyezmények a magzatról? Mi az abortuszszigorítás közegészségügyi hatása? Mi a helyzet ...
  • Be aware of women’s rights!

   We would not be in possession of this corpus of information if victims of various forms of violence against women had not overcome their fear and shame, and raised their voice.

   Our goal is to support victims by providing access to the information on the Women’s Right website. We convey a corpus of knowledge about violence against women, explored and digested over the past 30-40 years by anti-violence organizations, experts and survivors, for use by the Hungarian professional and general public as well as those affected. The website was created in the scope of the project funded by the Open Society Foundations in 2010.

   nokjoga.hu

  • I would not restrict abortion!

   “I wouldn’t have thought that abortion restriction is a relevant and current issue in Hungary”
   Patent Association’s website providing information about abortion. The website was funded by the Open Society Foundations Budapest and the Center for Reproductive Rights.

   abortusz.info

  • Glasses for the judge!?

   Be up-to-date on how Hungarian courts treat domestic violence cases

   Our Court Monitor blog gives insight into the work of the Association’s court monitoring volunteers and provides information on events related to the Association’s court monitoring program.

   birosagfigyelo.blog.hu

   What is court monitoring? (information on our Court Monitor program)

   The Court Monitor program is currently financed by the Norwegian NGO Fund.
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok