Bíróságfigyelő önkénteseket keresünk!

Bíróságfigyelő önkénteseket keresünk!

Bíróságfigyelő programunkba keresünk önkéntes monitorozókat! Ha úgy érzed, aktívan szeretnél tenni a családon belüli- és a nőket érintő erőszak ellen, akkor csatlakozz hozzánk és gyere el a képzésünkre!
A képzés időpontja: 2024. április 13. és 2024. április 20. (szombat) 13-17 óra
Helyszín: Budapest

JELENTKEZÉSI LAP: https://forms.gle/pvdve5XqngQgQcAp8

Magyarországon is legyen recept nélkül kapható az esemény utáni tabletta! – Írd alá a petíciót!

Magyarországon is legyen recept nélkül kapható az esemény utáni tabletta! – Írd alá a petíciót!

MAGYARORSZÁG MARAD AZ UTOLSÓ ORSZÁG AZ EU-BAN, AHOL MÉG MINDIG VÉNYKÖTELES A 72 ÓRÁS SÜRGŐSSÉGI FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA 

Donald Tusk lengyel miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy szeretnék recept nélkül elérhetővé tenni a sürgősségi fogamzásgátlót. Így Magyarország marad az egyetlen olyan tagállam az Európai Unióban, ahol még mindig felesleges akadályokat állítanak a nők elé, akik szeretnék megelőzni a nem kívánt terhességet.

Követeljük a magyar Országgyűléstől, hogy azonnal tegyen lépéseket ennek a méltatlan helyzetnek a felszámolásáért:

1️⃣ Az Európai Unió összes többi tagállamához csatlakozva tegyék vény nélkül elérhetővé a 72 és 120 órás sürgősségi fogamzásgátló tablettákat!

2️⃣ Biztosítsák, hogy az egészségügyi dolgozók korszerű képzést kapjanak a női reprodukcióról!

3️⃣ Tegyék a kerettanterv részévé a partnerek kölcsönös felelősségét, a férfiak és nők egyenlőségét hangsúlyozó szexuális nevelést!

Éppen néhány napja jelent meg egy cikk egy magyarországi háziorvossal nem rendelkező, külföldi diáklány kálváriájáról, aki több kórház sürgősségi osztályán is hiába próbálkozott az esemény utáni tabletta felíratásával. Nem elég, hogy mindenhonnan elhajtották, az egyik orvos még meg is jegyezte, hogy nem ért egyet az esemény utáni tabletta használatával, és “nem fog hozzájárulni egy abortuszhoz” – döbbenetes, hogy Magyarországon praktizálhatnak olyan orvosok, akik nem tudják, mi a különbség a sürgősségi fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás között.

Ez az eset nem egyedi és elszigetelt, nap mint nap hallunk történeteket nőktől, akik egy elszakadt óvszer, vagy akár a férfi partner hazugsága, erőszakossága miatt órákat utaznak az ügyeletre, akiket rendelőről rendelőre küldözgetnek, hogy aztán megalázó megjegyzések kíséretében jussanak hozzá a gyógyszerhez.

Ha a magyar kormány valóban annyira elkötelezett az abortuszok számának csökkentése mellett, törölje el a 72 órás tabletta vénykötelességét, ne akadályozza tovább a világszerte biztonsággal használt sürgősségi fogamzásgátlókhoz való hozzáférést!

Írd alá a petíciónkat és követeljük együtt a magyar Országgyűléstől, hogy ne állítsanak felesleges akadályokat a magyar nők elé, és legyen könnyebben elérhető a sürgősségi fogalmazásgátlás, amikor szükség van rá!

Van jogunk a biztonsághoz? – A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a NANE és a PATENT Egyesület kampánya

Van jogunk a biztonsághoz? – A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a NANE és a PATENT Egyesület kampánya
A nők elleni erőszak valamint a párkapcsolati és családon belüli erőszak elleni fellépés nemzetközi mérföldköve az Európa Tanács Isztambuli Egyezménye. Az Egyezmény az elmúlt évtizedben számos országban segítette elő az erőszak megelőzését, az áldozatok védelmét és az elkövetők megbüntetését. Mindeközben itthon a politikai propaganda áldozatává vált, míg az állami, a hatósági fellépés közel sem felel meg az egyezmény elvárásainak. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a NANE és a PATENT Egyesület májusban induló közös kampányában szó lesz az Egyezménnyel kapcsolatos álhírek, tévhitek cáfolatáról, az ígéretes gyakorlatokról, ugyanakkor az áldozatok hazai tapasztalatairól, a legsürgetőbb teendőkről is.
A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok