Sajtóközlemény: Kézikönyv és tanárképzés az egyenlőségen alapuló szexuális felvilágosításról

Sajtóközlemény: Kézikönyv és tanárképzés az egyenlőségen alapuló szexuális felvilágosításról

A PATENT Egyesület Kapcsolódj be! című projektje keretén belül az elmúlt két évben közel 1000 fiatalnak tartott iskolai felvilágosító foglalkozást. Az iskolás fiatalok közül egy lelkes csapat egy hosszabb képzésen is részt vett, amelynek folyamán maguk is létrehoztak cikkeket és videókat, amikben az általuk fontosnak tartott témákról a saját szavaikkal beszélnek.

 

Az iskolákban és a képzésen szerzett tapasztalataink alapján összeállítottunk egy kézikönyvet tanárok és más, fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára. Ebben olyan, fontos témákról adunk háttértudást és foglalkozásterveket, amik a mai szexuális kultúrában felnövő gyerekeket és fiatalokat kiemelten érintik. Mivel az iskolákban nagyon gyakran felmerülnek a szexszel kapcsolatos témák, szeretnénk eszközöket adni a szakemberek kezébe, hogy ezekkel tudatosan, nyíltan és a gyerekek számára hasznos módon tudjanak foglalkozni.

 

A kézikönyv kapcsán július 12-én képzést is tartunk tanárok számára. A részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek száma limitált. A képzésre az alábbi linken lehet jelentkezni: https://forms.gle/8eVQpaU4CYsuW6178

 

A projektről bővebben itt olvashat: http://www.kapcsolodjbe.hu/a-projektrol/


Kérdéseket, megkereséseket a turnmeon.kapcsolodjbe@gmail.com és az info@patent.org.hu címen fogadunk.

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok