Az Áldozatvédelmi Irányelv gyakorlati megvalósulása párkapcsolati erőszak áldozatainak tapasztalatai alapján VICATIS kutatási beszámoló: Magyarország

  • Ez a beszámoló egy empirikus kutatás eredményeit mutatja be, amely az Áldozatközpontú megközelítés az áldozatsegítő szolgáltatások fejlesztéséért (VICATIS – Victim-centered Approach to Improving Support Services) elnevezésű projekt keretében készült 2018-ban.

    VICATIS egy nemzetközi projekt, amit az Európai Unió Igazságügyi Programja támogat a JUST-JACC-VICT-AG-2016 pályázati felhívás keretében. Célja a 2012/29/EU európai Irányelv (a továbbiakban: Áldozatvédelmi Irányelv) gyakorlatba ültetésének felmérése és fejlesztése. Az Irányelv célja az alapvető standardok megteremtése a bűncselekmények áldozatainak jogai, támogatása és védelme tekintetében.

    A VICATIS projektet a Horvát Jogi Központ (Hrvatski Pravni Centar) szervezet koordinálja, s a következő szervezetek és intézmények vesznek részt benne partnerként: PATENT Egyesület (Magyarország), Egyesület az Erőszakmentes Kommunikációért (DNK, Szlovénia), Béke Intézet (MI, Szlovénia), Jogi Források Központja (CLR, Románia), Horvát Kormányiroda az Emberi és Kisebbségi Jogokért, Horvát Igazságügyi Minisztérium.

     

A sütik megkönnyítik a weblodal használatát. Szolgáltatásaink használatával Ön engedélyezi számunkra, hogy sütiket használjunk.
Részletek Ok